Skip to main content

Nootropics (även kända som hjärntillskott)

Nootropics har nyligen blivit ett område med stora intriger och ihållande forskning inom välmående världen. Dessa substanser fungerar som ”hjärntillskott” som försöker förbättra kognitiv funktion, cerebral bearbetning och även höja humöret hos sina användare. Förutom att skapa fördelar när det gäller fokus och mental vakenhet, kan nootropics även fungera som avstressande föreningar som interagerar med hjärnans nervbanor för att potentiellt lindra ångest.

Den här artikeln kommer att förklara exakt vad nootropics är och hur de fungerar i din kropp. Senare kommer det att ta upp frågan om säkerhet kring nootropics och vad du bör tänka på när du bestämmer vilka nootropics du ska ta. Slutligen kommer den att utöka Arktis Naturals’ nootropics sortiment och de otroliga ingredienserna som ingår i våra produkter. Dessa ingredienser fungerar synergistiskt med varandra för att förbättra ditt sinnes förmåga och klarhet.

Vad är nootropics?

Som redan nämnts är nootropics kosttillskott som försöker öka hjärnans funktion och mentala prestation. Visserligen är detta ett otroligt brett uppdrag och därför klassas många ämnen som nootropa. Nikotin, koffein, vitaminpulver och syntetiska droger kan alla klassas som nootropa; på samma sätt, så kan naturläkemedel, växtextrakt och svamp. Vad alla dessa ämnen har gemensamt är att de sägs öka hjärnans hälsa och prestationsförmåga. De hoppas kunna förbättra minne, kreativitet, fokus och motivation; de kan också hjälpa till att bekämpa stress och hjälper kroppen att övervinna dessa symtom.

Hur fungerar nootropics produkter?

Det finns fortfarande mycket forskning att göra för att ta reda på hur specifikt nootropics fungerar för att hjälpa hjärnan att nå sin potential och förbättra kognitiv funktion. Olika nootropics interagerar med varje individ på ett unikt sätt vilket gör det svårt att märka dem med generaliserade påståenden och tillskriva dem smala funktioner. Vissa är mer fokuserade på att öka anslutningen av neurala banor och fungera som naturliga stimulanser för att driva hjärnceller, medan andra försöker skydda sitt neurosystem från skadliga antioxidanter och externa fria radikaler. Dessutom fungerar vissa nootropa ämnen som adaptogener och arbetar därför för att övervinna symptomen av stress på kroppen och återställa den övergripande homeostatiska balansen.

I slutändan, för att nootropics ska nå sin potential, anser vi att de bör komplettera en livsstil som i sig är hälsosam och balanserad. Det är genom ett ihållande intag av dessa ämnen som kroppen kan börja uppleva deras kumulativa effekt; men vi rekommenderar också att detta kombineras med en hälsosam kost och regelbunden träning. Det är när alla dessa aspekter av hälsa kompletterar varandra som de största fördelarna skördas. Det finns vissa bevis som tyder på att regelbunden träning stärker ditt minne och förhindrar åldersrelaterad kognitiv försämring. Dessutom, genom att genomgå sådan träning ökar också din hjärtfrekvens och får naturligt friska endorfiner att rasa runt ditt blodomlopp.

Är nootropics säkra?

Du måste vara försiktig när du bestämmer vilka nootropics du ska ta, eftersom det finns de som är fyllda med koffein eller andra ämnen som kanske inte nämns tydligt på produktens förpackning. Dessutom interagerar nootropics med individers kroppar på ett mycket unikt sätt. Det finns ingen enstaka effekt som dessa ämnen har, men det finns några gemensamma egenskaper i hur de föreslås fokusera helt på hjärnan. Det är ganska vanligt att ge råd att alla potentiella användare rådgör med sin läkare för att se om användning av nootropics kan orsaka komplikationer med befintliga hälsoproblem.

Vilka är fördelarna och biverkningarna av nootropics?

Vad som börjar dyka upp är att naturliga nootropics kan öka hjärnans funktion samtidigt som hjärnan blir friskare. Dessa föreningar tros stärka hjärnans försvar mot oxidanter och destruktiva toxiner, och även förbättra cirkulationen. Som ett resultat av denna katalys av hjärnans potential, genom att öka kopplingen mellan neuroner eller förse dina hjärnceller mer effektivt med energi, kan nootropics ha den dubbla effekten att öka fokus men också rensa ditt huvudutrymme.

Genom att påstås öka flödet av syre och viktiga näringsämnen till hjärnan, finns det potentiella följdfördelar med att ta nootropika. För det första kan nootropics öka hjärnans antioxidantkapacitet, särskilt när man utsätts för stress, och hjälper därför till att skydda hjärnceller från kemiska skador. Dessutom kan nootropics också påskynda återhämtningen av hjärnceller så att de snabbt kan återgå till sitt mest produktiva tillstånd: detta leder naturligtvis till effektivare mental bearbetning och bättre kognitiv hälsa. Slutligen, eftersom flera nootropics är adaptogener som försöker återställa homeostatisk balans under tider av stress, genom att utjämna hjärnans kemiska miljö kan de förbättra cell-till-cell-kommunikationen.

Typer av nootropics kosttillskott

Arktis erbjuder en rad nootropa produkter som många tror kan hjälpa hjärnan att uppnå sin potential. Vi har skapat en rad nootropics, inklusive FOKUS KapslarBOOST Kapslar och SÖMN Kapslar.

FOKUS:

Vår FOKUS nootropic har designats för att förbättra hjärnans funktion och ge mental transparens från ett välbefinnande. Blandningen av Ginseng, Rhodiola, Lion’s Mane, Ashwagandha och Ginkgo Biloba är ett recept för att kapsla in strävan efter hög kaliber fokus och koncentration.

BOOST:

Vår BOOST nootropic skapades för att stärka dina dagar med en extra dos av naturlig godhet. Gurkmeja, Ingefära och Vitamin C är alla otroliga ingredienser som många tror kan stimulera sinne, kropp, välbefinnande och immunförsvar.

SÖMN:

Vår SÖMN nootropic har skapats för konsumtion under kvällarna. Det är viktigt att vi slappnar av i sinnet efter en lång dag och för att hjälpa till med sömn och återhämtning, för nästa dag framåt. Blandningen av Melatonin, Ashwagandha, L-Theanine och en rad andra ingredienser tros ha naturligt terapeutiska egenskaper för att slappna av sinne, kropp och själ.

Naturliga nootropiska ingredienser?

Västvärlden börjar sakta bli mer medveten om de otaliga naturliga ingredienserna och örterna som har använts i århundraden som hälsotillskott i Asien och Mellanöstern. Våra produkter består av de finaste och högsta naturliga ingredienserna som vi tror fungerar synergistiskt för att förbättra din kognitiva prestation och försöker mildra effekterna av stress. Nedan listas några av våra mest framträdande nootropics som ingår i vårt FOKUS, BOOST och SLEEP-sortiment.

Lion’s mane:

Lion’s Mane är en svamp som har adaptogena egenskaper och är en kraftfull ingrediens i våra FOKUS Kapslar. Vissa studier har funnit att Lion’s Mane innehåller två speciella föreningar som kan stimulera tillväxten av hjärnceller: hericenoner och erinaciner. Dessa naturliga föreningar förmodas hjälpa till att förstärka de anslutningar som görs inom nervbanorna i hjärnan, vilket hjälper till att stödja minnesbevarande och bindande tankar.

Ashwagandha:

Ashwagandha är en traditionell indisk medicin med anor så långt tillbaka som 6 000 f.Kr. och kan bokstavligen översättas som ”lukt av häst” på grund av att själva växtens rot luktar som en häst. Ashwagandha kan potentiellt minska markörer för neuroinflammation. Detta kan i sin tur göra hjärnan mindre mottaglig för stressiga händelser i det dagliga livet. Sålunda se krusningseffekter som härrör från minskad stress såsom blodtrycksfall och hjärtfrekvens till ökad social funktion och motivation. Ashwagandha fungerar som en hjälteingrediens i både vår FOKUS och SÖMN nootropics.

Ginkgo biloba:

Gingko Biloba-extrakt tas från bladen på ett Gingko Biloba-träd. Det tros hantera nivåerna av kortisol som finns i blodomloppet, det hormon som är mest direkt kopplat till stress i kroppen. Viss forskning tyder på att Gingko Biloba kan förbättra mental bearbetningshastighet och hjälpa till med minnesåterkallelse, men undersökningar av dessa potentiella fördelar befinner sig i ett mycket formativt skede. Gingko Biloba är en ingående ingrediens i vårt FOKUS-sortiment.

L-theanine:

L-Theanine är en naturligt förekommande aminosyra som förmodligen verkar för att främja lugn och ett mer avgjort tänkesätt. Vi tror att denna hjälteingrediens kan mildra eventuella biverkningar av stress ens mentala tillstånd, utrota kognitiv spänning och hjärndimma i samband med stress och överaktivitet. L-Theanine fungerar underbart med en mängd andra naturliga nootropics i vårt SÖMN-sortiment för att hjälpa användare att uppleva en nattsömn av hög kvalitet.

Handla nootropics-produkter

Arktis har gradvis expanderat från att vara ett CBD-företag fokuserat på att förbättra elitidrottares prestationer till att nu vilja ta itu med välmåendevärlden. Våra nootropics produkter representerar år av noggrann forskning och innovation som syftar till att ge oöverträffade mentala och kognitiva fördelar för sina användare.

Leave a Reply